Fürdőszoba duguláselhárítás – mosdó, zuhanyzó, kád dugulás

Dugulás a fürdőszobában? Szükséges a fürdőszoba duguláselhárítás? Kád dugulás vagy mosdó dugulás miatt nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz?

Fürdőszoba duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében akár 2 órán belül szakszerűen, bontás nélkül!

Hívjon most! +36 70 638 8838

Fürdőszobai szaniterek duguláselhárítása, és szakszerű lefolyótisztítás gyorsan, szakszerűen, bontás nélkül! Fix árakkal garanciával!

A zuhany, kád, mosdó dugulása minden háztartásban előfordulhat, ilyenkor a lefolyó rendszer annyira eltömődhet, hogy már nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz, és nincs is annál idegesítőbb mikor a fürdőkádban lerakódik a szappanmaradék, a haj és szőr.

Fürdőszoba duguláselhárítás előtt időnként karbantartásra, tisztításra szorul a fürdőszobai lefolyó rendszer, és erre segítséget adunk cikkünkben.

Mitől alakulhat ki a fürdőszobai dugulás?

Dugulás a lefolyó rendszerben sok mindentől kialakulhat, és okozhat azonnali dugulást vagy hosszú idő alatt kialakult dugulást, mely során teljes elzáródás is történhet a lefolyórendszer bármely szakaszán.

Lerakódások a lefolyó rendszerben

Szappan, tusfürdő

Talán a legnagyobb lerakódásokat a szappan és különböző kozmetikai termékek zsíros lerakódása okozza napjainkban. Míg évekkel ezelőtt sokkal kevesebb szert használtunk, ma már a legkülönböző tartalmú bőr, haj ápoló szerek (festék, balzsam) kerülnek leengedésre a fürdőszobában.

Mosdó szifon lerakódás - dugulás
Mosdó szifon lerakódás - dugulás

Zsírok, olajok:

Azt gondoljuk, hogy a fürdőszobában nem engedünk le olajos, zsíros dolgokat a lefolyókban, de sok olyan krémet, testápolót, tusfürdőt használunk, mely olajos tartalma lerakódhat a lefolyórendszerben.

Emellett sok háznál, főleg a társasházaknál, panelházaknál a rendszer úgy van kialakítva, hogy a mosogató és a fürdőszobai szaniterek egy lefolyórendszerbe vannak bekötve. Így mindenképp számolnunk kell azzal, hogy nem feltétlen fürdőszoba dugulásról beszélünk. Sok háztartásban rossz gyakorlat, hogy a nem felhasznált olajokat a mosogatóba öntik, mely hideg állapotban megragad a cső falán. Az olajok, zsírok, távolodva hűlnek, és lerakódnak a cső falára, úgynevezett zsírdugó alakul ki idővel.

Mosogató dugulásról bővebben ebben a cikkünkben írtunk: Mosogató duguláselhárítás – konyhai mosogató dugulás

Ételmaradékok:

Bár a fürdőszobában ritkán öntünk le ételmaradékot, de sok esetben ahogy az előbb is írtuk, egy rendszeren távozik a mosogató és a fürdőszoba vize, így nemcsak a mosogatónál, hanem a fürdőszobai lefolyókban is gondot okoznak mosogatóba belekerült ételmaradékok, tészták, zöldségek is megakadhatnak, fennakadhatnak a már kialakuló lerakódásban vagy a könyökökben.

Csemperagasztó, fuga, festék

Egy lakás felújítás során leggyakrabban a fürdőszoba lesz, ahol az eszközöket, vödröket elmossuk a munka befejezése után. Sajnos egy panellakásban, társasházban ez nehezebben kivitelezhető, mint egy családi háznál. Amit tudunk ajánlani, hogy ne közvetlen mosdóban vagy a kádban mossuk el az eszközöket, hanem egy vödörben. Így megelőzhetjük azt, hogy nagyobb darabok lemosódjanak a csőhálózatban.

Figyelem!!!  Eszünkbe se jusson, hogy a felújítás során keletkezett maradékokat belemossuk a WC-be. Súlyos árat fizethetünk érte, egy gerincvezeték vagy strang vezeték dugulás formájában.

Ha van lehetőségünk, akkor az így összegyűjtött anyagokat vigyük hulladék kezelő udvarokba vagy hivatalos szemétlerakó telepekre, ahol megfelelő módon kezelik, ártalmatlanítják.

Amit soha ne tegyünk: megmaradt festéket, fugát, csempe és járólap ragasztót ne öntsünk az otthoni, vagy az utcai vízgyűjtőbe! Nemcsak a környezetet károsítjuk, terheljük, hanem komoly problémákat is okozhatnak a rendszerben.

Fürdőszoba dugulás a kivitelezési problémák miatt

Kivitelezési problémák is közrejátszanak a dugulások kialakulásában, lejtési problémák, hasa van a csőnek.

Nagyon hosszú az elvezető cső szakasz, ami 20 méter is lehet, ez családi házaknál jellemző, ebben az esetben a zsíros víz ahogy halad előre, egyre csak hűl, és rakódik a cső falára.

Kialakítás során sok könyököt használt a vízvezetékszerelő, így a víz lendülete megtörik és lelassul, zsírkővé áll össze. (könyököknél a zsír lerakódik)

Kivitelezési problémák esetén rendszeresen előforduló dugulás ezért alakulhat ki.

Rosszul összeszerelt szifonok, csőcsatlakozások. Munkáink során találkozunk olyan esetekkel, hogy például a tömítés elcsúszott az összeszerelés során. Ez lehet jó ideig nem okoz dugulást a fürdőszobai szanitereknél vagy akár az egész rendszerben, de idővel az elmozdult tömítésen fennakadnak a különböző lerakódások, haj, törmelékek, zsír és komoly dugulást okozhatnak. Emellett akár vízszivárgás is előfordulhat.

Otthoni fürdőszobai duguláselhárítás tippek

Kisebb dugulások esetén otthon használható szerekkel, eszközökkel, és megoldásokkal orvosolhatók. Nézzünk pár gyakori megoldást a szaniterek dugulásának megszüntetéséhez.

Pumpa:

Pumpálást mi is megpróbálhatjuk, pár ezer forint a beszerzése. Közepes méretet vásároljunk. Lehet, hogy sikerül, elmozdítanunk a lerakódást, zsírdugót, ami azután távozik a rendszerből.

TIPP: Természetesen a szűrők tisztítása után alkalmazzuk, a mosdóban, kádban mindig legyen megfelelő mennyiségű víz, úgy pumpáljuk, és ha megmozdul a dugulás akkor távozni tud.

Spirál – csőgörény:

Barkácsboltban vásárolt kézi spirálokkal próbálkozhatunk, tapasztalat, hogy nagyon ritkán segítenek akkor is csak időszakosan, könyököknél nem tud elfordulni, nehezen tudjuk betekerni.

Általában mosdónál, padló összefolyónál, épített zuhanynál, és bizonyos esetekben kádaknál is alkalmazhatjuk.

Lefolyótisztító szerek:

Különféle lefolyótisztító szer kapható a boltokban dugulások ellen, melyekkel a kisebb dugulások orvosolhatók. Ilyen például a Tiret, Mr. Muscle, Búvár vagy nátrium-hidroxid (nátronlúg) stb. Mi javaslatunk, hogy mindig folyadék vagy gél állagút használjunk, ha lehet ne por vagy granulátum lefolyótisztító szert.

Használatukkor legyünk nagyon elővigyázatosak, mert maró szerek! Kesztyű, védőszemüveg, szájmaszk használata javasolt, hogy ne kerüljön szembe, bőrre! Fontos a szellőztetés a keletkezett gőzök-gázok miatt.

Akril kád vagy akril zuhanytálca esetén csak olyan szert használjunk, ami alkalmas rá, mivel megmarhatja az akril tálcát, kádat.

Ezek a vegyszerek sajnos a környezetet terhelik, károsítják, így mi is inkább a természetes anyagok és módszerek hívei vagyunk.

Amire viszont figyeljünk, hogy a fürdőkád dugulás esetén óvatosan végezzük, a pumpálást, mert elmozdulhat a kád szifon, vagy ha akril kádunk van akkor nem minden vegyszer alkalmas.

Legyünk körültekintőek, nehogy nagyobb gondot okozzunk!

Természetes anyagok – ecet, szódabikarbóna

Egy korábbi cikkünkben már írtunk bővebben a forró víz, ecet, szódabikarbóna használatáról, mellyel nemcsak a környezetünket és egészségünket védhetjük, de nagyon hasznos otthoni tisztítószerek is.

Mosdó szifon szétszedése, tisztítása

Mosdó szifon szétszedése, tisztítása, gumi tömítések ellenőrzése, ha el van öregedve csöpöghet, tömítés csere javasolt. A mosdó szifont érdemes időnként szétszedni, kitakarítani, nemcsak a dugulás során. 

Viszont van, amikor már nem érdemes várni a duguláselhárító felhívásával!

Kád szifon szétszedése, tisztítása

Ha van rá mód és lehetőség bízzuk szakemberre, mert sok buktatója van. (szétpumpálhatjuk a kád szifonját, vagy ha a vizes gégecsöves összekötést alkalmazott, spirálos tisztításnál nagyon könnyen kilyukaszthatjuk a vékony cső falát…stb.)

TIPP: Kád építése során mindig legyen kialakítva szerelő ajtó, mert hosszú távon megkönnyíthetjük a tisztítást

Fürdőkád dugulás megszüntetése, kád duguláselhárítás

Legyen szó hagyományos öntöttvas fürdőkádról vagy modern hidromasszázskádról a lefolyó ugyanúgy el tud tömődni a lerakódásoktól.

Kád esetén leggyakrabban az olajos tusfürdők, szappan és a szőr és hajszálak okozzák a problémákat.

Kád lefolyó eltömődését okozhatja még a fürdőkádba vezetett mosógép cső, melyből a koszos víz a fürdőkád szűrőjét tömítheti el.

Fürdőszoba duguláselhárítás - kád szerelőajtó

Munkáink során sokszor találkozunk olyan esettel, hogy nincs szerelő ajtó beépítve a fürdőkádnál és nem lehet hozzáférni a kád szifonhoz, ekkor sajnos bontás nélkül nehezen megoldható a duguláselhárítás. Amennyiben ilyen kialakítás van akkor vízszerelő kollégánkkal ki tudjuk alakítani.

Ha lehetőségünk van rá, akkor mindenképp építtessünk be mosógép szifont legyen az falon kívüli vagy belüli, mert a piszkos víz így egyből a lefolyó rendszerbe megy, nem a kádba, és nem szennyezi azt.

Egy előző cikkünkben írtunk már a mosógép szifon megfelelő kialakításáról és fontosságáról: A nélkülözhetetlen mosógép szifon!

Mosdó dugulás megszüntetése, mosdó duguláselhárítás

Mosdók esetén a leggyakoribb eltömődést a haj és a különböző ott elmosott eszközök, leöntött felújítási törmelékek, festékek okozzák. Emellett természetesen itt is lehetnek szappanlerakódások.

A mosdó szifon takarítása a legegyszerűbb, akár házilag is eltudjuk végezni, mert könnyű szétszedni (már ha hozzáférünk😊) a tisztítást akadályozhatja a beépített szekrény, fix polc, fiók.

A szifon lehet fém, krómozott, mely esztétikusabb, de tartósságában rövidebb élettartamú, korrodációra hajlamos, idővel anyaga elvékonyodik. A rendszeres tisztítás során a szét és összeszereléstől könnyen sérülhet, míg a műanyag tartósabb, bár kevésbé szép.

Mosdó szifon lerakódás - dugulás

Zuhanytálca dugulás, zuhanyzó duguláselhárítás

Zuhanyzó dugulás esetén hasonlóan a fürdőkádnál a haj, szőr, szappan és tusfürdő lerakódások okoznak idővel dugulást. A zuhanyzó duguláselhárítás során sok esetben szét kell szedni a zuhanyzót, ahhoz, hogy megfelelően hozzáférjünk a lefolyó csőhöz vagy beépített padlóösszefolyóhoz és kitakaríthassuk azt.

Zuhanyzó duguláselhárítás otthoni eszközökkel nehezen kivitelezhető, így ajánljuk duguláselhárító szakember kihívását.

Mikor van szükségünk duguláselhárító szakember segítségére fürdőszobai dugulás esetén?

Amennyiben nem sikerül megoldani a problémát pumpával, vagy szűrő kitakarításával, akkor érdemes duguláselhárító szakembert hívni, aki szakszerűen kitisztítja a lefolyó rendszert, és megoldja a makacs dugulásokat is.

De mi azt szoktuk mondani, hogy érdemes már akkor orvosolni a problémát, mikor már lassan folyik le a víz, mielőtt kialakulna egy komolyabb fürdőszobai dugulás.

Hogyan előzzük meg a kád, mosdó, zuhany eldugulását?

A fürdőszobai dugulást megelőzhetjük egy kis odafigyeléssel és karbantartással.                  

Íme néhány tanács:

 • rendszeresen távolítsuk el a haj és szőr maradványokat
 • hetente egy kancsónyi forrásban lévő vizet engedjünk le, a szappanmaradványok, zsír feloldásához
 • bőséges vízhasználat
 • kevés súrolószer takarítás során
 • szűrő alkalmazása, mely lehet műanyag vagy fém.
 • a szifon (mosdó) rendszeres tisztítása
 • padlóösszefolyó rendszeres takarítása

Ne felejtsük el, a legolcsóbb megoldás a megelőzés!

Miért válasszanak minket fürdőszoba duguláselhárítás esetén?

 • a nap 24 órájában, bármikor elérhető vagyok, ha dolgozom, a lehető legrövidebb időn belül visszahívom
 • telefonon velem tud mindent egyeztetni
 • a fürdőszoba duguláselhárítás általában bontás nélkül végezzük
 • gyorsan és tisztán dolgozunk (ahogy otthon is tennénk)
 • korrekt, fix áron dolgozunk, rejtett költségek nélkül
 • folyóméter díj nincs
 • a megbeszélt időpontban érkezünk, szükség esetén 2 órán belül
 • nálunk nincs hétvégi és ünnepi felár sem
 • Budapesten ingyenes a kiszállás
 • mert mi tiszta munkaruhában érkezünk, a lakásban való munkavégzéskor lábzsákot és szájmaszkot viselünk
 • minden elvégzett munkánkra garanciát vállalunk
 • minden elvégzett munkáról számlát adunk

Fürdőszoba duguláselhárítás – GYIK

Mennyibe kerül a fürdőszoba duguláselhárítás?

Zuhany, kád, mosdó duguláselhárítás alap ára Budapesten 25 000 Ft, ingyenes kiszállással (kivéve I., II., III., XII. kerület). Ezek az árak akkor módosulnak, ha nem Budapesten (+ kiszállási díj) és egyedi igények (hétvége, éjszaka, azonnali kiszállás) és esetleg egyedi megoldásokkal találkozunk (túl hosszú csőszakasz).

Minden esetben a munka megkezdése előtt megállapodunk az árban.

Teljes ár listánk: Duguláselhárítás árak

Mennyi időn belül vállaljuk a kiszállást?

Kiszállás szükség esetén 2 órán belül vállaljuk, de minden esetben megbeszéljük az alkalmas időpontot.

Mennyi ideig tart a zuhany, fürdőkád, mosdó duguláselhárítása?

Tapasztalataink szerint 1 óra alatt minden kész. Ez akkor lehet hosszabb idő, ha több problémára fény derül vagy sajátos kialakítással találkozunk. (pl: nincs tisztító ajtó)

Általában mit kérdezünk már a telefonban?

 • Mi van eldugulva?
 • Mióta áll fenn a dugulás?
 • Teljes vagy részleges dugulás?
 • Máshol is van-e dugulás?
 • Tudják-e az okát?
 • Milyen módszerrel próbálták elhárítani a dugulását?
 • Időpont, helyszín, ki fog várni minket stb.

Fürdőszoba duguláselhárítás kiszállási területeink

Budapesten és Pest megyében vállalunk zuhanyzó, mosdó, kád duguláselhárítást.

Mivel foglalkozunk még?

Fürdőszobai lefolyók duguláselhárítása mellett mosogató duguláselhárítását, padlóösszefolyók, piszoár, WC dugulás elhárítását, fő gerinc és strang vezetékek duguláselhárítását, gépi tisztítását.

Duguláselhárítás mellett kamerás cső és csatornavizsgálatot az ország teljes területén rövid határidővel vállalunk.

Kapcsolat

Kovács és Fia duguláselhárítás

Fürdőszobai lefolyó duguláselhárítás:

+ 36 70 638 88 38

Milyen veszélyeket rejtenek a dugulások

Milyen veszélyeket rejtenek a dugulások?

A dugulások mindennapi problémákká válhatnak, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk. Azonban ezek a látszólag egyszerű problémák súlyos veszélyeket rejthetnek az otthonában. Ebben a cikkben feltárjuk, milyen veszélyeket rejtenek a dugulások, és hogyan kezelhetjük őket hatékonyan, hogy elkerüljük a káros következményeket.

Tovább olvasom »
Csatorna nyomvonal meghatározása profi ipari csatornakamerával

Csatorna nyomvonal meghatározás profi ipari csatornakamerával

A csatorna nyomvonal meghatározása fontos lehet, mert sok esetben nem ismerjük a vezetékek helyét a kertben vagy az ingatlanunkban. A kamerás nyomvonal meghatározás lehetővé teszi a cső belső állapotának alapos vizsgálatát, és az esetleges problémák feltárását.
A kamerás felvétel és a csatorna nyomvonal meghatározása alapján pontosan meghatározható a víz- és szennyvízvezeték nyomvonala, így hatékonyabban lehet javítani vagy karbantartani a rendszert.

Tovább olvasom »
Legjobb lefolyótisztító szerek és használatuk

Legjobb lefolyótisztító szerek és használatuk

Szinte minden háztartásban gyakori problémát okoznak a dugulások. A mosogató vagy a fürdőszobai lefolyó nagy terhelésnek van kitéve, hiszen naponta akár többször is használatban van. Nézzük meg, hogy mely lefolyótisztító szereket tudjuk mi magunk is megvásárolni az üzletekben.

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!