WC duguláselhárítás – WC dugulás okai

Ha nem folyik, ha visszajön, ha eldugult a WC – hívja Kovácsot!

Eldugult WC! Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor otthon, az irodában, a műhelyben stb. és éppen akkor nem tudjuk használni, amikor a legjobban kellene. A WC dugulás többsége megelőzhető lenne, de ha már bármelyik bekövetkezett, és már nem oldható meg a WC duguláselhárítás házilag, akkor nincs más hátra, mint hívni egy jó szakembert a dugulás elhárítására.

Ha őszintén végiggondolja, mindenki el tudja mondani, mi mindent dobott már bele a WC csészébe, pedig…

A WC nem szemeteszsák

Utóbbiba szinte bármit belerakhatunk, a WC csésze nem erre való. A WC-be szándékosan(!) vagy véletlenül beledobott „klasszikus” hulladékok mellett – ételmaradékok, betétek, tamponok, gyógyszerek – olyasmik is rendre a csészében landolhatnak, amikre tényleg nincs semmilyen magyarázat (kisebb játékok, flakonok). Idővel a csőben az oda nem illő dolgok „összeállnak”, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy alig folyik le víz, nem viszi le a …, stb.

A fojtogató törlőkendő és a WC dugulás

A szakemberek a nedves törlőkendőt a WC dugulás stroke-jának is szokták nevezni. Sajnos nem ritka, hogy folyamatosan a WC-be kerül a nedves törlőkendő, pedig ez nem bomlik le, így komoly bajok forrásává válhat. Felgyülemlik, és ha régi a csatornarendszer, vagy gond van a lejtésével, esetleg nagyon hosszú a lefolyószakasz, egyre csak rakódik egyik a másikra – egészen a végleges dugulásig. 

Ezt a problémát házilag orvosolni nagyon nehéz! A szennyvízcső dugulás megszüntetése otthoni eszközökkel, (vagy WC dugulás elleni szer) nem mindig lehetséges, így többnyire duguláselhárító szakembert kell hozzá igénybe venni.

A víz ellensége: az olaj és a zsír

Szintén gyakran végzi a WC-ben a konyhából származó használt sütőolaj és zsír. Leviszi a víz – vélik sokan. De belegondolt már, milyen károkat tudnak ezek okozni azzal, hogy a szennyvízcső falán letapadnak, lerakódnak, hónapok alatt masszív zsírkővé alakulnak? Egyre jobban leszűkítik a cső keresztmetszetét, a gátolják zavartalan áramlást, és legvégül dugulást eredményeznek. 

A WC dugulások mellett a mosogató duguláselhárítás oka is leggyakrabban a lefolyóba öntött zsír és olaj. Ezek forró vízzel és egyéb szerekkel, házi praktika, megfelelő módszer segítségével könnyen megelőzhetik a lerakódásokat. Forró víz és barátai a dugulás ellen cikkünkben megmutatjuk mik ezek a praktikák a dugulás megelőzése érdekében.

Eldugult WC? Hívjon most! 

Non-Stop, hétvégén és ünnepnapokon is!

Amikor a spórolás, a pazarlás a WC dugulás oka

Persze okozhatnak problémát a WC-hez tartozó dolgok is, mint például az illatosító, amit szerencsés esetben magunk is megtalálhatunk. A bizonyos „kis helyiségben” nélkülözhetetlen a WC papír, ám az is okozhat WC dugulást, ha spórolás céljával a nagy mennyiségű papír lehúzásához rendszeresen kevés vizet  használunk. Ha így jártunk, a máskor már jól bevált vécépumpa ezúttal is hatásos lehet. Egy átlagos tartály 6-9 liter vízzel öblít, fontos és javasoljuk, hogy WC dugulás ellen minden alkalommal használjuk el ezt a mennyiséget.

WC dugulás feltárás HD-minőséggel

Van, amikor viszont a pumpa már nem segít. Kisebb-nagyobb lakásfelújítás után gyakran megesik, hogy a mesteremberek vagy akár a maguk a tulajdonosok az elmosott szerszámok vizét, a maradék ragasztót, festéket beleöntik a vécébe. Ezek lerakódnak a csőrendszerben, csatorna falán, és az így  kialakult dugulások elhárításához, a szennyvízcső dugulás megszüntetése érdekében szakemberre van szükség. 

Kisebb mennyiség esetén a spirálos csőtisztítás hatékony eljárás lehet, de ha a cső teljesen eldugult, már csak a feltárás marad. Ehhez speciális eszközök kellenek és kamerás csővizsgálat a legjobb és legcélravezetőbb. Professzionális, HD-minőségű kameránkkal a rendszert átvizsgáljuk, és a dugulást okozó anyagot a színes képet mutató monitoron azonnal látjuk.

Ha eldugul a WC és szakember szükséges – igen ám, de kit hívjunk?

(Érdemes elolvasni a megfelelő szakember kiválasztásához az alábbi cikkünk: Profi duguláselhárító szakember kiválasztása)

10 + 1 ÉRV, hogy MIÉRT MINKET válasszon!

 • nap 24 órájában, bármikor elérhető vagyok, ha dolgozom, a lehető legrövidebb időn belül visszahívom
 • telefonon velem tud mindent egyeztetni
 • a WC-duguláselhárítást falbontás nélkül végezzük
 • gyorsan és tisztán dolgozunk (ahogy otthon is tennénk)
 • korrekt, fix áron dolgozunk, rejtett költségek nélkül
 • folyóméter díj nincs
 • a megbeszélt időpontban érkezünk, szükség esetén 2 órán belül
 • Budapesten ingyenes a kiszállás (kivéve: I., II., III, XII. kerület)
 • mert mi tiszta munkaruhában érkezünk, a lakásban való munkavégzéskor lábzsákot és szájmaszkot viselünk
 • minden elvégzett munkánkra 10 nap garanciát vállalunk, rendeltetésszerű használat mellett
 • minden elvégzett munkáról számlát adunk

WC dugulás? Hívjon most! 

Non-Stop, hétvégén és ünnepnapokon is!

Milyen veszélyeket rejtenek a dugulások

Milyen veszélyeket rejtenek a dugulások?

A dugulások mindennapi problémákká válhatnak, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk. Azonban ezek a látszólag egyszerű problémák súlyos veszélyeket rejthetnek az otthonában. Ebben a cikkben feltárjuk, milyen veszélyeket rejtenek a dugulások, és hogyan kezelhetjük őket hatékonyan, hogy elkerüljük a káros következményeket.

Tovább olvasom »
Csatorna nyomvonal meghatározása profi ipari csatornakamerával

Csatorna nyomvonal meghatározás profi ipari csatornakamerával

A csatorna nyomvonal meghatározása fontos lehet, mert sok esetben nem ismerjük a vezetékek helyét a kertben vagy az ingatlanunkban. A kamerás nyomvonal meghatározás lehetővé teszi a cső belső állapotának alapos vizsgálatát, és az esetleges problémák feltárását.
A kamerás felvétel és a csatorna nyomvonal meghatározása alapján pontosan meghatározható a víz- és szennyvízvezeték nyomvonala, így hatékonyabban lehet javítani vagy karbantartani a rendszert.

Tovább olvasom »
Legjobb lefolyótisztító szerek és használatuk

Legjobb lefolyótisztító szerek és használatuk

Szinte minden háztartásban gyakori problémát okoznak a dugulások. A mosogató vagy a fürdőszobai lefolyó nagy terhelésnek van kitéve, hiszen naponta akár többször is használatban van. Nézzük meg, hogy mely lefolyótisztító szereket tudjuk mi magunk is megvásárolni az üzletekben.

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!