Duguláselhárítás, csőkamerázás, kamerás csatornavizsgálat non-stop

WC duguláselhárítás – WC dugulás okai

Ha nem folyik, ha visszajön, ha eldugult a WC – hívja Kovácsot!

Eldugult WC! Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor otthon, az irodában, a műhelyben stb. és éppen akkor nem tudjuk használni, amikor a legjobban kellene. A WC dugulás többsége megelőzhető lenne, de ha már bármelyik bekövetkezett, és már nem oldható meg a WC duguláselhárítás házilag, akkor nincs más hátra, mint hívni egy jó szakembert a dugulás elhárítására.

Ha őszintén végiggondolja, mindenki el tudja mondani, mi mindent dobott már bele a WC csészébe, pedig…

A WC nem szemeteszsák

Utóbbiba szinte bármit belerakhatunk, a WC csésze nem erre való. A WC-be szándékosan(!) vagy véletlenül beledobott „klasszikus” hulladékok mellett – ételmaradékok, betétek, tamponok, gyógyszerek – olyasmik is rendre a csészében landolhatnak, amikre tényleg nincs semmilyen magyarázat (kisebb játékok, flakonok). Idővel a csőben az oda nem illő dolgok „összeállnak”, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy alig folyik le víz, nem viszi le a …, stb.

A fojtogató törlőkendő és a WC dugulás

A szakemberek a nedves törlőkendőt a WC dugulás stroke-jának is szokták nevezni. Sajnos nem ritka, hogy folyamatosan a WC-be kerül a nedves törlőkendő, pedig ez nem bomlik le, így komoly bajok forrásává válhat. Felgyülemlik, és ha régi a csatornarendszer, vagy gond van a lejtésével, esetleg nagyon hosszú a lefolyószakasz, egyre csak rakódik egyik a másikra – egészen a végleges dugulásig. 

Ezt a problémát házilag orvosolni nagyon nehéz! A szennyvízcső dugulás megszüntetése otthoni eszközökkel, (vagy WC dugulás elleni szer) nem mindig lehetséges, így többnyire duguláselhárító szakembert kell hozzá igénybe venni.

A víz ellensége: az olaj és a zsír

Szintén gyakran végzi a WC-ben a konyhából származó használt sütőolaj és zsír. Leviszi a víz – vélik sokan. De belegondolt már, milyen károkat tudnak ezek okozni azzal, hogy a szennyvízcső falán letapadnak, lerakódnak, hónapok alatt masszív zsírkővé alakulnak? Egyre jobban leszűkítik a cső keresztmetszetét, a gátolják zavartalan áramlást, és legvégül dugulást eredményeznek. 

A WC dugulások mellett a mosogató duguláselhárítás oka is leggyakrabban a lefolyóba öntött zsír és olaj. Ezek forró vízzel és egyéb szerekkel, házi praktika, megfelelő módszer segítségével könnyen megelőzhetik a lerakódásokat. Forró víz és barátai a dugulás ellen cikkünkben megmutatjuk mik ezek a praktikák a dugulás megelőzése érdekében.

Eldugult WC? Hívjon most! 

Non-Stop, hétvégén és ünnepnapokon is!

Amikor a spórolás, a pazarlás a WC dugulás oka

Persze okozhatnak problémát a WC-hez tartozó dolgok is, mint például az illatosító, amit szerencsés esetben magunk is megtalálhatunk. A bizonyos „kis helyiségben” nélkülözhetetlen a WC papír, ám az is okozhat WC dugulást, ha spórolás céljával a nagy mennyiségű papír lehúzásához rendszeresen kevés vizet  használunk. Ha így jártunk, a máskor már jól bevált vécépumpa ezúttal is hatásos lehet. Egy átlagos tartály 6-9 liter vízzel öblít, fontos és javasoljuk, hogy WC dugulás ellen minden alkalommal használjuk el ezt a mennyiséget.

WC dugulás feltárás HD-minőséggel

Van, amikor viszont a pumpa már nem segít. Kisebb-nagyobb lakásfelújítás után gyakran megesik, hogy a mesteremberek vagy akár a maguk a tulajdonosok az elmosott szerszámok vizét, a maradék ragasztót, festéket beleöntik a vécébe. Ezek lerakódnak a csőrendszerben, csatorna falán, és az így  kialakult dugulások elhárításához, a szennyvízcső dugulás megszüntetése érdekében szakemberre van szükség. 

Kisebb mennyiség esetén a spirálos csőtisztítás hatékony eljárás lehet, de ha a cső teljesen eldugult, már csak a feltárás marad. Ehhez speciális eszközök kellenek és kamerás csővizsgálat a legjobb és legcélravezetőbb. Professzionális, HD-minőségű kameránkkal a rendszert átvizsgáljuk, és a dugulást okozó anyagot a színes képet mutató monitoron azonnal látjuk.

Ha eldugul a WC és szakember szükséges – igen ám, de kit hívjunk?

(Érdemes elolvasni a megfelelő szakember kiválasztásához az alábbi cikkünk: Profi duguláselhárító szakember kiválasztása)

10 + 2 ÉRV, hogy MIÉRT MINKET válasszon!

 • a nap 24 órájában, bármikor elérhető vagyok, ha dolgozom, a lehető legrövidebb időn belül visszahívom
 • telefonon velem tud mindent egyeztetni
 • a WC-duguláselhárítást falbontás nélkül végezzük
 • gyorsan és tisztán dolgozunk (ahogy otthon is tennénk)
 • korrekt, fix áron dolgozunk, rejtett költségek nélkül
 • folyóméter díj nincs
 • a megbeszélt időpontban érkezünk, szükség esetén 2 órán belül
 • nálunk nincs hétvégi és ünnepi felár sem
 • Budapesten ingyenes a kiszállás
 • mert mi tiszta munkaruhában érkezünk, a lakásban való munkavégzéskor lábzsákot és szájmaszkot viselünk
 • minden elvégzett munkánkra garanciát vállalunk
 • minden elvégzett munkáról számlát adunk

WC dugulás? Hívjon most! 

Non-Stop, hétvégén és ünnepnapokon is!

Duguláselhárítás II. kerület Budapest

Duguláselhárítás II. kerület (Pesthidegkút)

Duguláselhárítás II. kerület Budapest Pesthidegkút területén gyors kiszállással és pontos, garanciális munkavégzéssel fix áron!
Nem folyik le a szennyvíz vagy eldugult a mosogató, mosdó és segítségre van szüksége?
Hívjon minket bármilyen lefolyó, WC, vezeték dugulásának megszüntetéséhez.
Duguláselhárítás 2. kerületben!

Tovább olvasom »
Duguláselhárítás I. kerület Budapest

Duguláselhárítás I. kerület (Budapest Budavár, Víziváros, Vár, Krisztinaváros, Tabán, Gellérthegy)

Duguláselhárítás I. kerület Budapest Budavár, Víziváros, Vár, Krisztinaváros, Tabán, Gellérthegy területén gyors kiszállással és pontos, garanciális munkavégzéssel fix áron!
Nem folyik le a szennyvíz vagy eldugult a mosogató, mosdó és segítségre van szüksége?
Hívjon minket bármilyen lefolyó, WC, vezeték dugulásának megszüntetéséhez.
Duguláselhárítás 1. kerületben!

Tovább olvasom »
Duguláselhárítás XXIII. kerület Budapest

Duguláselhárítás XXIII. kerület (Soroksár)

Duguláselhárítás XXIII. kerület Budapest Soroksár területén gyors kiszállással és pontos, garanciális munkavégzéssel fix áron!
Nem folyik le a szennyvíz vagy eldugult a mosogató, mosdó és segítségre van szüksége?
Hívjon minket bármilyen lefolyó, WC, vezeték dugulásának megszüntetéséhez.
Duguláselhárítás 23. kerületben!

Tovább olvasom »

Szólj hozzá!